Skip to content

Dit betekent dat u een formele rol krijgt waarbij er regelmatig iets van u verwacht wordt.

 • Deelnemen aan de Medezeggenschapsraad (MR)
 • Klassenouder of organiseren van activiteiten met de eventmanager.
 • Ouderbetrokkenheid 3.0! Er is een werkgroep Ouderbetrokkenheid die bestaat uit ouders en leerkrachten. Met elkaar houden we de 10 criteria actueel.

Ouderkamer

De ouderkamer is op de begane grond in de bibliotheek en is een plek voor de ouders van de school. Elke ochtend bent u hier tot 9 uur van harte welkom om een kopje koffie of thee te drinken en even bij te praten. Er worden regelmatig ouder-, thema- en informatiebijeenkomsten georganiseerd. De data voor deze activiteiten vindt u in onze jaarkalender. Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Fatiha Mansour (f.mansour@kindenonderwijsrotterdam.nl)

Ouderinitiatief Croostwijk

Wij van Croostwijk zijn een groep nieuwe inwoners van Nieuw Crooswijk, allemaal met jonge kinderen. We zien onze kinderen graag in hun eigen wijk naar school gaan. Daarom zetten wij ons in om van de Talmaschool dé wijkschool van Nieuw Crooswijk te maken.

Ons verhaal: school van de wijk
Wij maakten in 2016 kennis met de Talmaschool, toen Nieuw Crooswijk nog één grote bouwput was. We zochten een goede school in onze eigen wijk. De Talmaschool weerspiegelde toen de wijk zoals die vroeger was. De nieuwe, veelal hoger opgeleide inwoners hadden de school nog niet ontdekt. Meteen bij kennismaking bleek de school zeer ambitieus om dé nieuwe wijkschool te worden. Een school waar kinderen uit de oudbouw en de nieuwbouw, met allerlei achtergronden elkaar ontmoeten en samen leren.

Daarom de Talmaschool

 • ambitieus en goed opgeleid team
 • elk kind leert op eigen snelheid
 • groot, groen, veilig schoolplein
 • aandacht voor kennis, creativiteit en gezondheid
 • ruim, licht en goed onderhouden gebouw
 • samen met buurtgenootjes naar school
 • op loop- en fietsafstand in onze eigen wijk
 • buitenschoolse opvang van 7.00 tot 18.30 uur

Ons enthousiasme sloeg over
De oudergroep was direct enthousiast. We schreven onze kinderen in en besloten ons samen in te zetten voor de school. Sindsdien helpen we met veel plezier bij activiteiten, denken we mee met het team en zorgen we voor extra publiciteit. Ons enthousiasme is al op veel andere ouders overgeslagen. De afgelopen jaren zien we een mooie mix ontstaan en groeit de school. Tot en met groep 6 zijn de klassen een mooie afspiegeling van de wijk. Over een paar jaar weerspiegelt de hele school de wijk waarin zij staat, daar zijn wij van overtuigd! En daar zijn we apetrots op natuurlijk!

Meer weten?
Heeft u vragen over de school of ons ouderinitiatief? We zijn benieuwd! We ontmoeten u graag op een open dag, een open ochtend of tijdens een ouderborrel. U kunt ons ook altijd een berichtje sturen. Meer informatie over ons ouderinitiatief vindt u op www.croostwijk.nl

Back To Top