Skip to content

Hoog bezoek bij Kindcentrum Talma

In aanwezigheid van Koningin Máxima, Wethouder Kasmi en kinderen van de Talmaschool werd vandaag de Muziekspeeltuin geopend.
De muziekspeeltuin in Crooswijk is een tastbaar, muzikaal aandenken aan het Eurovisie Songfestival. Dit digitale speeltoestel, kan door kinderen na school gebruikt worden om muziek te maken en onder schooltijd ingezet worden voor muziekonderwijs. Zo krijgen kinderen, die van huis uit minder met muziek in aanraking komen, de mogelijkheid om het plezier van muziek maken toch te kunnen ontdekken.

Na de opening verplaatste het gezelschap zich naar het gebouw van Kindcentrum Talma.
Directeur Monique Degeling verwelkomde Koningin Máxima, die erevoorzitter is van Méér Muziek in de Klas in de kleurrijke bibliotheek van de school. Méér Muziek in de Klas is een organisatie die meent dat muziekonderwijs een sleutelrol heeft in het bevorderen van kansengelijkheid.
Samen met wethouder Kasmi ging onze majesteit, mevrouw Degeling, en andere partners in gesprek over de betekenis van muziek voor taalontwikkeling en kansengelijkheid in het onderwijs.
Ook bestuursvoorzitter van Kind en Onderwijs, Rolf van den Berg, was aanwezig. Hij vertelde dat hij vroeger op school geen muziekonderwijs kreeg en dat hij muziekonderwijs op de scholen van Kind en Onderwijs Rotterdam een warm hart toedraagt. Van der Berg vindt het belangrijk dat muziek start bij jonge kinderen op school en is van mening dat muziek en taalverwerving hand in hand gaan.

Het was al met al een vruchtbaar gesprek. Wij hopen er een mooi vervolg aan te kunnen geven voor alle kinderen!

Back To Top